Dubajský cheesecake, dezert spojující eleganci Orientu s moderními chutěmi, si získal srdce influencerů na sociálních sítích. Ať už hledáte inspiraci pro slavnostní příležitost, nebo chcete překvapit své blízké něčím jedinečným, tento recept je tou pravou volbou. Příprava je zvládnutelná pro každého, takže neváhejte a pusťte se do pečení. Zažijte sladkou cestu do Dubaje, aniž byste opustili svou kuchyni!
Rozdrťte kakaové sušenky na jemno a smíchejte je s rozpuštěným máslem a pistáciovým krémem. Směs důkladně promíchejte, aby vznikla kompaktní hmota. Formu na dort vyložte pečicím papírem a směs rovnoměrně vtlačte na dno formy. Pomocí lžíce povrch uhlaďte.
Připravte tvarohovou náplň. Do mísy dejte tvaroh, smetanu a kondenzované mléko. Přidejte vanilkový cukr, prášek na pudink a vejce. Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni a vychladlou přidejte do mísy. Všechny ingredience důkladně promíchejte pomocí mixéru, dokud nevznikne hladká směs. Nalijte směs na připravený korpus.
Předehřejte troubu na 180 °C. Cheesecake pečte 10 minut, poté snižte teplotu na 130 °C a pečte dalších 70 minut. Po upečení nechte cheesecake zcela vychladnout.
Pokud používáte těsto kataifi, lehce ho opečte na pánvi, dokud nezíská zlatavou barvu. Pokud používáte těsto filo, nakrájejte ho na tenké proužky a také lehce opečte. Smíchejte s pistáciovým krémem a rovnoměrně rozprostřete na vychladlý cheesecake.
Připravte čokoládovou polevu. V hrnci na mírném ohni rozpusťte mléčnou čokoládu se smetanou, dokud nevznikne hladká směs. Polevou přelijte vrstvu těsta a cheesecake ozdobte po obvodu jemně nasekanými pistáciemi. Dejte do lednice a nechte ztuhnout.
Líbil se vám recept Dubajský cheesecake? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.