Pusťte se s námi do přípravy rychlé krémové kulajdy, na které si zaručeně pochutnáte. V této smetanové polévce se proplétá chuť čerstvých hub, vajíčka a kopru, díky které získává polévka svou nezaměnitelnou vůni. Samotná příprava je velmi jednoduchá, vhodná i pro naprosté začátečníky.
Do hrnce s vodou (asi 2 litry) vložte nakrájené oloupané brambory, nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájené houby, kmín a bobkové listy. Osolte a dejte vařit.
Když jsou brambory téměř měkké, zahustěte polévku smetanou, ve které důkladně rozmíchejte mouku. Nechte ještě pozvolna vařit, až brambory změknou úplně.
Ke konci varu vmíchejte rozkvedlaná vajíčka a drobně nakrájený kopr. Poté polévku odstavte a dochuťte octem.
Líbil se vám recept Rychlá kulajda? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.