Vepřové maso v sádle

Čas přípravy: 4 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 216 Kč
Redakce Kupi.cz
20. března
Sklenice vepřového maso v sádle na dřevěném stole s kořením, cibulí, jarní cibulkou a chilli. Ilustrační foto: Ahanov Michael / Shutterstock.com

Vepřové maso v sádle je skvělá kombinace. Naservírováním pokrmu do sklenice vytvoříte případný jedlý vlastnoručně vyrobený dárek pro milovníky masa.

Recept vepřové maso v sádle vás vyjde na 54 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 216 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 216 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    Vepřové sádlo si nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Vepřové maso si pokrájíme na kostky o něco větší.

  • 2

    Sádlo vložíme do hrnce a na mírném plamenu kostky sádla pomalu rozpouštíme. Mícháme dokud neztratí mléčně bílou barvu.

  • 3

    Po částech a za stálého míchání přidáme vepřové maso. Zalijeme hrnkem vody, opět promícháme a na středním plamenu necháme probublávat.

  • 4

    Za hodinu zmenšíme plamen na úplné minimum, přiklopíme hrnec poklicí a necháme bublat další hodinu. Pokud se maso začíná smažit, můžeme ho podlít vodou.

  • 5

    Přilijeme bílé víno a osolíme. Dobře promícháme a necháme bublat další hodinu bez pokličky. Ke konci vaření směs opepříme, promícháme a necháme odpočinout.

  • 6

    Sádlo slijeme do sklenic a maso ještě několik minut mícháme. Potom ho rozdělíme do sklenic k sádlu a necháme vychladnout.

Zajímavé tipy
  • Pokud maso a škvarky nepřimícháme k sádlu, budou křupavější. V sádle zůstanou měkké a vláčné.
  • Vyzkoušejte také vepřové ledvinky nebo rovnou škvarky podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Vepřové maso v sádle? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.