Vepřové maso v sádle je skvělá kombinace. Naservírováním pokrmu do sklenice vytvoříte případný jedlý vlastnoručně vyrobený dárek pro milovníky masa.
Vepřové sádlo si nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Vepřové maso si pokrájíme na kostky o něco větší.
Sádlo vložíme do hrnce a na mírném plamenu kostky sádla pomalu rozpouštíme. Mícháme dokud neztratí mléčně bílou barvu.
Po částech a za stálého míchání přidáme vepřové maso. Zalijeme hrnkem vody, opět promícháme a na středním plamenu necháme probublávat.
Za hodinu zmenšíme plamen na úplné minimum, přiklopíme hrnec poklicí a necháme bublat další hodinu. Pokud se maso začíná smažit, můžeme ho podlít vodou.
Přilijeme bílé víno a osolíme. Dobře promícháme a necháme bublat další hodinu bez pokličky. Ke konci vaření směs opepříme, promícháme a necháme odpočinout.
Sádlo slijeme do sklenic a maso ještě několik minut mícháme. Potom ho rozdělíme do sklenic k sádlu a necháme vychladnout.
Líbil se vám recept Vepřové maso v sádle? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.