Připravte si s námi vynikající francouzské brambory, jejichž hlavní chuť tvoří vaječná zálivka, která dodá celému pokrmu patřičný šarm. Příprava je velmi jednoduchá, rychlá a navíc si vystačíte jen s malým množstvím surovin. Tak na nic nečekejte a pusťte se s námi do přípravy.
Zapékací misku vymažte sádlem.
Brambory oloupejte a nakrájejte na hrubší plátky nebo kostky. Cibuli nakrájejte najemno, uzené maso na menší kostky a sýr nastrouhejte.
Do zapékací misky střídavě vrstvěte lehce osolené brambory, cibuli, nakrájené uzené maso a strouhaný sýr. Poslední vrstvou by měl být sýr. Povrch lehce osolte a opepřete.
Vložte do předehřáté trouby a 30 minut zapékejte.
Pak vše zalijte rozšlehanými vejci a ještě 30 minut dopečte.
Líbil se vám recept Francouzské brambory? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.