Vývar z pečené zeleniny

Čas přípravy: 5 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 120 Kč
Redakce Kupi.cz
21. března
vývar z pečené zeleniny na sporáku v hrnci Kupi.cz

Vývar z pečené zeleniny se perfektně hodí k slavnostnímu obědu, na kterém si chcete nechat opravdu záležet. I když se na první pohled může zdát příprava příliš náročná, nebojte, zajisté si s ní hravě poradíte.

Recept vývar z pečené zeleniny vás vyjde na 12 Kč za 1 porci. 10 porcí připravíte za 120 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 120 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Omyté maso, naporcované na asi čtyři kusy, i zeleninu dáme do pekáče, přidáme koření a pečeme ve vyhřáté troubě asi tři čtvrtě hodiny.

  • 2

    Během pečení několikrát promícháme. Pak zalijeme studenou vodou, přidáme petrželku, lžičku soli a přivedeme pomalu k varu.

  • 3

    Ztlumte oheň a bez poklice necháme 4–5 hodin vařit – pěnu sbírejte. Vývar můžete vrátit do trouby a péct asi při 120 °C, klidně i přes noc.

  • 4

    Hotový vývar scedíme – je krásně tmavý. Maso nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky. Rozvařenou zeleninu vyhodíme.

  • 5

    Na lžíci másla 5 minut dokřupava opékáme mrkev a pak ji dáme do polévky. Promícháme a ozdobíme nasekanou cibulkou.

  • 6

    Uděláme svitek. Do mléka rozšleháme vejce, přidáme sůl a tolik mouky, abychom získali těsto husté asi jako na palačinky, spíš o trochu víc. Nalijeme ho na plech vymazaný máslem a dáme péct. Jakmile začne svitek růžovět, je hotový. Nakrájíme ho na kostičky a nabídneme k horké polévce.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Vývar z pečené zeleniny? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat