Zabijačkový guláš patří mezi tradiční české pokrmy a je vhodný na oslavy masopustu. Tento bohatý a vydatný guláš je vyroben z dušeného vepřového masa a jater. Guláš je nejlepší s plátkem chleba, rohlíkem nebo houskovým knedlíkem.
Nejdříve si na sádle vysmažíme slaninu i cibuli.
V tomto základu ze všech stran zprudka opečeme vepřové maso nakrájené na kostky. Osolíme, opepříme, přidáme mleté papriky a majoránku. Dále prolisujeme česnek.
Podlijeme vodou nebo vývarem a zakryté dusíme, do té doby než je maso poloměkké.
Vepřová játra pokrájíme na kostky a přidáme k poloměkkému masu. Guláš zahustíme rozdrobeným chlebem, podle potřeby ještě podlijeme a dál dusíme.
Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Líbil se vám recept Zabijačkový guláš? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.