Zabijačkový guláš

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 64 Kč
Redakce Kupi.cz
21. března
Zabijačkový guláš servírovaný na talíři se škvarkovými šiškami Ilustrační foto: Richard Semik / Shutterstock.com

Zabijačkový guláš patří mezi tradiční české pokrmy a je vhodný na oslavy masopustu. Tento bohatý a vydatný guláš je vyroben z dušeného vepřového masa a jater. Guláš je nejlepší s plátkem chleba, rohlíkem nebo houskovým knedlíkem.

Recept zabijačkový guláš vás vyjde na 8 Kč za 1 porci. 8 porcí připravíte za 64 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 64 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    Nejdříve si na sádle vysmažíme slaninu i cibuli.

  • 2

    V tomto základu ze všech stran zprudka opečeme vepřové maso nakrájené na kostky. Osolíme, opepříme, přidáme mleté papriky a majoránku. Dále prolisujeme česnek.

  • 3

    Podlijeme vodou nebo vývarem a zakryté dusíme, do té doby než je maso poloměkké.

  • 4

    Vepřová játra pokrájíme na kostky a přidáme k poloměkkému masu. Guláš zahustíme rozdrobeným chlebem, podle potřeby ještě podlijeme a dál dusíme.

  • 5

    Nakonec dochutíme solí a pepřem.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také tyto recepty na guláš:

Líbil se vám recept Zabijačkový guláš? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.