Tato kuřecí polévka s gnocchi je ideální volbou pro rodinné obědy, večeře, nebo taky slavnostní příležitosti, kdy si přejete své hosty pohostit něčím originálním a chutným. Přestože příprava vypadá složitě, nemějte obavu, zajisté si poradí i méně zdatní kuchaři.
Kuřecí prsa nakrájejte na menší kostičky. Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm osmahněte ze všech stran dozlatova. Jakmile je maso hotové, odložte ho stranou.
V hrnci rozpusťte máslo a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Vše restujte na středním ohni asi 5 minut, dokud zelenina nezačne měknout.
Poté přidejte prolisovaný česnek a restujte dalších 30 sekund, aby se uvolnila jeho vůně.
Zasypte hladkou moukou a dobře promíchejte, aby vznikla světlá zeleninová jíška.
Postupně přilévejte kuřecí vývar a pečlivě míchejte, aby se jíška rozpustila a vytvořila hladkou konzistenci. Do polévky přidejte bobkové listy a tymián.
Přikryjte poklicí a vařte na mírném ohni přibližně 15 minut.
Do polévky přidejte osmahlé kuřecí maso a smetanu ke šlehání. Důkladně promíchejte a podle chuti dosolte a opepřete.
Přidejte gnocchi do polévky a vařte je podle návodu na obalu, obvykle 3–5 minut, dokud nejsou měkké. Nakonec přidejte čerstvý špenát, nechte ho jen krátce spařit horkem z polévky a můžete podávat.
Líbil se vám recept Kuřecí polévka s gnocchi? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.