Domácí sulc (huspenina)

Čas přípravy: 3 hod 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
18. března
Domácí sulc (huspenina) v nakrájená na kostky, posypaná červenou paprikou, servírovaná na břidlicovém prkénku. Ilustrační foto: nada54 / Shutterstock.com

Domácí sulc je pochutina, která se většinou vyrábí v době masopustu. Vytvořenou huspeninu si pak nakrájejte na centimetrové plátky a podávejte s čerstvým chlebem.

Ingredience

Recept

  • 1

    Vepřové nohy pořádně očistíme (zbavíme se štětin a opláchneme ve studené vodě).

  • 2

    Dáme je do velkého hrnce a přidáme pepř, nové koření, tymián, bobkový list. Zalijeme dostatečným množstvím vody. Vaříme pod pokličkou dvě až dvě a půl hodiny. Maso by mělo být měkké, aby šlo lehce vykostit jen pomocí prstů.

  • 3

    Zchladlé měkké nohy vykostíme. Maso i s kůžemi nakrájíme na větší kousky.

  • 4

    Vepřový vývar slijeme přes síto do hrnce. Osolíme a povaříme v něm očištěnou, nakrájenou mrkev a petržel. Na posledních 5 minut přidáme najemno nakrájenou cibuli a ocet.

  • 5

    Do vývaru k zelenině vmícháme maso. Vše nalijeme do pekáče nebo obdélníkové formy a necháme v chladu ztuhnout.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Domácí sulc (huspenina)? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.