Domácí sulc je pochutina, která se většinou vyrábí v době masopustu. Vytvořenou huspeninu si pak nakrájejte na centimetrové plátky a podávejte s čerstvým chlebem.
Vepřové nohy pořádně očistíme (zbavíme se štětin a opláchneme ve studené vodě).
Dáme je do velkého hrnce a přidáme pepř, nové koření, tymián, bobkový list. Zalijeme dostatečným množstvím vody. Vaříme pod pokličkou dvě až dvě a půl hodiny. Maso by mělo být měkké, aby šlo lehce vykostit jen pomocí prstů.
Zchladlé měkké nohy vykostíme. Maso i s kůžemi nakrájíme na větší kousky.
Vepřový vývar slijeme přes síto do hrnce. Osolíme a povaříme v něm očištěnou, nakrájenou mrkev a petržel. Na posledních 5 minut přidáme najemno nakrájenou cibuli a ocet.
Do vývaru k zelenině vmícháme maso. Vše nalijeme do pekáče nebo obdélníkové formy a necháme v chladu ztuhnout.
Líbil se vám recept Domácí sulc (huspenina)? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.