Hrníčkové vafle jsou pěkně vláčné a křupavé. Již za čtvrt hodinky si na těchto jednoduchých vaflích můžete pochutnat. Jsou ideální volbou pro sladkou snídani, ale dají se připravit i na slaný způsob například se zastřeným vejcem a avokádem.
V míse smícháme mouku s třtinovým cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli.
V druhé míse si smícháme mléko s vejcem a rozpuštěné máslo. Přidáme lžičku vanilkového aroma.
Mokré ingredience postupně přidáme do suchých a pořádně promícháme do hladké konzistence.
Vaflovač si předehřejeme a lehce jej zastříkneme přepuštěným máslem ghee ve spreji.
Nyní těsto nalijeme do vaflovače, zavřeme víko a pečeme do té doby, než jsou vafle zlaté a křupavé.
Upečené vafle polijeme javorovým sirupem, položíme na ně plátek másla a pekanové ořechy.
Líbil se vám recept Hrníčkové vafle? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.