Hledáte recept, který spojuje rychlost, jednoduchost a fantastickou chuť? Parmazánové kuře je přesně to, co potřebujete! Křupavá krusta z parmazánu a bylinek skrývá šťavnaté a jemné kuřecí maso, které se rozplývá na jazyku. Ideální volba pro rychlou večeři ve všední den i pro víkendové posezení s přáteli. Vyzkoušejte a uvidíte, že se stane stálicí vašeho jídelníčku!
Troubu si předehřejeme na 200 °C a nachystáme si zapékací mísu.
Kuřecí prsa omyjeme a očistíme. Pořádně je osolíme a opepříme a na rozpálené pánvi s lžící olivového oleje opečeme dozlatova z každé strany cca 3 minuty. Opečené maso dáme stranou.
Do pánve přidáme druhou lžíci oleje a nakrájenou cibuli najemno. Opékáme cca 2 minuty a poté snížíme plamen a přidáme třtinový cukr, nakrájená rajčata, sůl, pepř, oregano a vše vaříme zhruba 4 minuty.
Hotovou směs předěláme do zapékací mísy a nahoru položíme opečené maso a na plátky nakrájenou mozzarelu. Vše posypeme parmazánem a pečeme cca 15 minut.
Hotové parmazánové kuře posypeme čerstvou bazalkou.
Líbil se vám recept Parmazánové kuře? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.