Brownies určitě všichni znají, slyšeli jste ale o světlé variantě s bílou čokoládou, které se říká blondies? Jejich vnitřek je vláčný a mandle jim dodají krásnou křupavou texturu. Navíc nahoru můžete přidat jakékoliv ovoce podle vašeho výběru.
Do misky dáme cukr a rozpuštěné máslo. Do směsi postupně zašleháváme vejce a přidáme mandlové máslo. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a přidáme do tekuté směsi. Čokoládu nasekáme na malé kousky a přidáme i s nasekanými mandlemi do těsta. Vše opatrně promícháme.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Těsto nalijeme do vymazané formy a nahoru přidáme maliny, které lehce vmáčkneme do těsta. Pečeme zhruba 25 minut.
Líbil se vám recept Malinové blondies? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.