Kávovo-skořicové rolky jsou skvělé teplé i studené a ideální jsou s hrnkem horké kávy nebo čaje. Tento recept spojuje intenzivní chuť kávy s hřejivou sladkostí skořice v dokonalém souznění. Ať už hledáte perfektní snídani, odpolední pochoutku nebo dezert pro návštěvu, tyto rolky vás nikdy nezklamou. Naučíte se, jak připravit měkké, nadýchané těsto, lahodnou náplň a neodolatelnou polevu.
V menší mističce smíchejte mléko s medem a lehce zahřejte. Přidejte kávu a dobře promíchejte. Vsypte droždí, promíchejte a nechte 5–10 minut odpočinout.
V míse smíchejte mouku, třtinový cukr a špetku soli. Přidejte rozpuštěné máslo a směs s droždím. Uhněťte hladké, nelepivé těsto.
Těsto přendejte do vymazané mísy, přikryjte vlhkou utěrkou a nechte kynout 1–2 hodiny.
Smíchejte všechny ingredience na náplň do hladké směsi.
Těsto vyválejte na obdélník, potřete náplní a zaviňte. Nakrájejte na menší rolky a položte na plech.
Troubu předehřejte na 180 °C. Nechte rolky dokynout dalších 20–30 minut, poté pečte 15 minut.
Smíchejte ingredience na polevu a po vychladnutí rolek je polevou potřete.
Líbil se vám recept Kávovo-skořicové rolky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.