Tvarohová buchta z Hery

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 48 Kč
Redakce Kupi.cz
22. listopadu
Tvarohová buchta servírovaná na bílém obdélníkovém tácu Ilustrační foto: MShev / Shutterstock.com

Toužíte po nadýchané a vláčné buchtě, která provoní celý byt citrusovou vůní? Upečte si tvarohovou buchtu z Hery s nádechem pomeranče. Osvědčený recept vás nezklame – díky jednoduchému postupu zvládne přípravu i začátečník. Kombinace krémového tvarohu a pomerančové kůry vytvoří dokonalou chuťovou harmonii, kterou ještě zvýrazní závěrečné potření šťávou. Tento moučník je skvělou volbou pro každodenní mlsání i sváteční příležitosti.

Recept tvarohová buchta z Hery vás vyjde na 3 Kč za 1 porci. 16 porcí připravíte za 48 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 48 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Do mísy přidáme nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče, vanilkový cukr. Přidáme na kostky nakrájenou Heru a vše vyšleháme ručním mixérem. Žloutky oddělíme od bílků a postupně je zašleháváme do směsi. Jako poslední přidáme tvaroh a směs důkladně promícháme.

  • 2

    Bílky vyšleháme do krémové konzistence a postupně je přidáme ke směsi. Přidáme cukr, obě mouky a prášek do pečiva. Těsto poté promícháme.

  • 3

    Troubu si předehřejeme na 180 °C. Hotové těsto vlijeme do vysypané obdélníkové formy a pečeme zhruba 40 minut.

  • 4

    Po upečení buchtu potřeme pomerančovou šťávou.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také recept na strouhaný tvarohový koláč z Hery nebo švestkový koláč z Hery.

Líbil se vám recept Tvarohová buchta z Hery? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.