1/0
Toužíte po nadýchané a vláčné buchtě, která provoní celý byt citrusovou vůní? Upečte si tvarohovou buchtu z Hery s nádechem pomeranče. Osvědčený recept vás nezklame – díky jednoduchému postupu zvládne přípravu i začátečník. Kombinace krémového tvarohu a pomerančové kůry vytvoří dokonalou chuťovou harmonii, kterou ještě zvýrazní závěrečné potření šťávou. Tento moučník je skvělou volbou pro každodenní mlsání i sváteční příležitosti.
Do mísy přidáme nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče, vanilkový cukr. Přidáme na kostky nakrájenou Heru a vše vyšleháme ručním mixérem. Žloutky oddělíme od bílků a postupně je zašleháváme do směsi. Jako poslední přidáme tvaroh a směs důkladně promícháme.
Bílky vyšleháme do krémové konzistence a postupně je přidáme ke směsi. Přidáme cukr, obě mouky a prášek do pečiva. Těsto poté promícháme.
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Hotové těsto vlijeme do vysypané obdélníkové formy a pečeme zhruba 40 minut.
Po upečení buchtu potřeme pomerančovou šťávou.
Vyzkoušejte také recept na strouhaný tvarohový koláč z Hery nebo švestkový koláč z Hery.
Líbil se vám recept Tvarohová buchta z Hery? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.