1/0
Hledáte recept na snadnou a přitom úžasně vláčnou kakaovou buchtu? Recept na hrnkovou buchtu z Hery je ten pravý. Tento jednoduchý dezert, někdy také nazýván jako Šalamoun, patří mezi české stálice. Kouzlo spočívá nejen v rychlé přípravě, ale především v jedinečném postupu, kdy se poleva vlije na právě upečenou horkou buchtu. Díky tomu je moučník dokonale vláčný.
V hrnci smíchejte Heru, vodu, cukr, kakao a 5 minut povařte.
Po uvaření 1 hrnek směsi odložte bokem. Zbytek těsta nechte trochu vychladnout a poté přidejte 4 vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkový cukr.
Pořádně promíchejte a těsto nalijte na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, nebo použijte papír na pečení.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 20-30 minut (podle trouby).
Ihned po upečení polijte buchtu odloženou směsí a posypte kokosem.
Líbil se vám recept Hrnková buchta z Hery? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.