Tento recept na křupavé pečené kuře na zázvoru a pomerančích vás uchvátí svou exotickou chutí a vůní. Jemnost a šťavnatost kuřecího masa spolu s pikantností zázvoru a sladkostí pomeranče tvoří skvělou harmonii chutí. V článku vám přinášíme detailní postup, jak toto jídlo připravit, a přidáváme i zajímavé informace o hlavních ingrediencích. Připravte si tento vynikající pokrm, který zahřeje celou rodinu!
Kuře opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami. Následně ho ostrým nožem rozřízněte na dvě poloviny podél páteře.
Na dno pekáče rozprostřete na tenké plátky nakrájenou cibuli. Položte na ni poloviny kuřete kůží nahoru.
V míse připravte marinádu smícháním česneku, nastrouhaného zázvoru, pomerančové kůry a šťávy, oregana, chilli vloček, cukru, medu a olivového oleje. Dochutíme solí a pepřem podle potřeby.
Marinádu rovnoměrně rozetřete po obou polovinách kuřete a nechte marinovat asi 30 minut. Poté podlijte kuře kuřecím vývarem a zakrytý pekáč vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 90 minut, poté odkryjte a kuře dopečte pod grilem ještě asi 15 minut, dokud nebude zlatavé.
Hotové kuře podávejte s rýží nebo pečenými brambory.
Líbil se vám recept Kuře na zázvoru a pomerančích? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.