1/0
Krém z pečeného česneku vás zahřeje a zároveň překvapí svou jemnou chutí. Tato polévka je ideální pro chladné dny a její příprava je jednodušší, než by se mohlo zdát. Pečený česnek, oproti svému syrovému protějšku, nabízí jemnější a sladší chuť, která je perfektní pro použití v krémových polévkách.
Oloupejte stroužky česneku a vložte je do malého pekáčku. Česnek zalijte slunečnicovým olejem rozehřátým na 70 °C a nechte je konfitovat při této teplotě po dobu 12 hodin. Tento postup zvýrazní chuť česneku a dodá polévce jemnost.
Ve středně rozehřátém hrnci rozpusťte máslo a přidejte olej z konfitovaného česneku. Přidejte najemno nakrájenou šalotku a nechte ji zpěnit.
Přisypte hladkou mouku a za stálého míchání ji cca 2 minuty restujte, aby mouka získala jemně oříškovou vůni.
Podlijte směs mlékem a zeleninovým vývarem. Prošlehejte metličkou, aby byla směs hladká, a přiveďte ji k varu.
Do vroucí polévky přidejte nakrájené brambory a vařte je pozvolna doměkka, občas promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti.
Přidejte konfitované stroužky česneku a nastrouhejte trochu muškátového oříšku. Polévku rozmixujte dohladka a podle potřeby dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Polévku podávejte s chlebovými krutony a ozdobte ji najemno nakrájenou pažitkou.
Líbil se vám recept Krém z pečeného česneku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.