Krém z pečeného česneku

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 20 Kč
Redakce Kupi.cz
22. listopadu
Krém z pečeného česneku s krutony a petrželkou, servírovaný v bílé polévkové misce Ilustrační foto: NataliaPopova / Shutterstock.com

Krém z pečeného česneku vás zahřeje a zároveň překvapí svou jemnou chutí. Tato polévka je ideální pro chladné dny a její příprava je jednodušší, než by se mohlo zdát. Pečený česnek, oproti svému syrovému protějšku, nabízí jemnější a sladší chuť, která je perfektní pro použití v krémových polévkách.

Recept krém z pečeného česneku vás vyjde na 5 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 20 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 20 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Oloupejte stroužky česneku a vložte je do malého pekáčku. Česnek zalijte slunečnicovým olejem rozehřátým na 70 °C a nechte je konfitovat při této teplotě po dobu 12 hodin. Tento postup zvýrazní chuť česneku a dodá polévce jemnost.

  • 2

    Ve středně rozehřátém hrnci rozpusťte máslo a přidejte olej z konfitovaného česneku. Přidejte najemno nakrájenou šalotku a nechte ji zpěnit.

  • 3

    Přisypte hladkou mouku a za stálého míchání ji cca 2 minuty restujte, aby mouka získala jemně oříškovou vůni.

  • 4

    Podlijte směs mlékem a zeleninovým vývarem. Prošlehejte metličkou, aby byla směs hladká, a přiveďte ji k varu.

  • 5

    Do vroucí polévky přidejte nakrájené brambory a vařte je pozvolna doměkka, občas promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti.

  • 6

    Přidejte konfitované stroužky česneku a nastrouhejte trochu muškátového oříšku. Polévku rozmixujte dohladka a podle potřeby dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  • 7

    Polévku podávejte s chlebovými krutony a ozdobte ji najemno nakrájenou pažitkou.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Krém z pečeného česneku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.