1/0
Květákové steaky s bylinkovým dipem představují dokonalý způsob, jak si ozvláštnit jídelníček. Tento jednoduchý recept povýší květák na hlavní chod, který osloví nejen vegetariány, ale i ty, kteří touží po zdravější alternativě klasických steaků. S přípravou, která nezabere déle než 45 minut, uspokojíte i náročnější gurmány. Přidejte k tomu lehký bylinkový dip a na vašem stole se zrodí skutečný kulinářský zážitek, který podpoří zdravý životní styl a potěší chuťové buňky.
Květák pečlivě očistěte a nakrájejte na silné plátky.
Plátky květáku pokapejte olivovým olejem a ochuťte solí, pepřem a grilovacím kořením.
Předehřejte grilovací pánev nebo troubu na střední teplotu.
Květákové plátky umístěte na pánev nebo plech a pečte, dokud nezískají zlatavou barvu, průběžně otáčejte, aby se propekly rovnoměrně.
Na závěr přidejte nasekané čerstvé bylinky a krátce je prohřejte.
Podávejte s bylinkovým dipem nebo vařenými bramborami.
Všechny suroviny důkladně promíchejte a nechte chvíli odležet v lednici.
Líbil se vám recept Květákové steaky s bylinkovým dipem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.