1/0
Tento recept na lahodnou houbovou paštiku je ideální volbou pro milovníky lesních hub a jemných pomazánek. Paštika se skvěle hodí jak na čerstvé pečivo, tak na křupavé toasty. Ať už jíte s rodinou doma, nebo si užíváte poslední sluneční paprsky venku, tato paštika vás rozhodně nezklame.
Cibuli a česnek nakrájejte na jemno. Rozehřejte máslo na pánvi a zlehka na něm opékejte cibuli s česnekem, dokud nezískají sklovitou barvu.
Mezitím nakrájejte houby a přidejte je do pánve spolu s mletým kmínem a tymiánem. Opékejte, dokud houby i cibule nezezlátnou.
Zalijte směs bílým vínem a nechte ho odpařit na středním plameni.
Přeneste směs do mixéru, přidejte smetanu a mixujte, dokud nedosáhnete požadované konzistence, která by měla být krémová, ale stále s viditelnými kousky hub.
Osolte a opepřete dle chuti. Přemístěte paštiku do skleněných nádob nebo misek a nechte vychladnout.
Podávejte na pečivu ozdobené sušenými plátky hub a lístky tymiánu.
Líbil se vám recept Houbová paštika? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.