1/0
Využijte dary podzimu a vyzkoušejte kombinaci jemně nasládlé dýně, křupavých dýňových semínek a jemně oříškových kaštanů, doplněnou o slaninu, která celému pokrmu dodá výraznou chuť. Tento recept je důkazem, že i jednoduché suroviny mohou vytvořit pokrm, který si zamilujete na první ochutnání.
Dýni oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a lžící vydlabejte semínka, která si odložte stranou.
Připravené dýňové čtvrtky umístěte na plech a pečte v předehřáté troubě na 180 °C (horkovzdušná trouba na 160 °C) přibližně 30 minut, dokud nezměknou.
Upečenou dýni nakrájejte na menší kousky a smíchejte se slaninou. Pokud chcete vegetariánskou variantu, slaninu vynechejte.
V míse spojte mletý koriandr, slaninu, sůl, pepř, šalvěj, dýňová semínka a na kousky pokrájené kaštany. Touto směsí posypte kousky dýně a krátce zapečte v troubě, aby se slanina propekla.
Nakonec smíchejte s uvařenou rýží a podávejte.
Líbil se vám recept Rizoto s dýní a kaštany? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.