1/0
Jedlé kaštany v karamelu získávají v gastronomii čím dál větší oblibu a stávají se základem neodolatelných sladkých pochoutek. Tento jednoduchý, ale přesto výjimečný recept vás provede krok za krokem k dokonalému výsledku, který potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i vaše blízké. Pusťte se s námi do přípravy této podzimní delikatesy, jež vám zpříjemní chladné večery.
Kaštany nařízněte do kříže a vložte je do hrnce spolu s kořením. Zalijte vodou a vařte až 20 minut, dokud nejsou měkké.
Po uvaření kaštany oloupejte a odložte stranou.
V pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte cukr, 3 lžíce vody a olej. Zahřívejte na středním ohni, dokud se cukr nerozpustí a nezačne zlátnout.
Jakmile karamel dosáhne zlatavé barvy, přidejte do něj oloupané kaštany a dobře promíchejte, aby se obalily karamelem.
Hotové kaštany rychle ochlaďte pod studenou tekoucí vodou, aby se karamel zpevnil.
Servírujte ideálně s vanilkovou zmrzlinou.
Líbil se vám recept Kaštany v karamelu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.