Kaštany v karamelu

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 200 Kč
Redakce Kupi.cz
8. listopadu
kaštany v karamelu servírované v bílé misce Ilustrační foto: OlgaBombologna / Shutterstock.com

Jedlé kaštany v karamelu získávají v gastronomii čím dál větší oblibu a stávají se základem neodolatelných sladkých pochoutek. Tento jednoduchý, ale přesto výjimečný recept vás provede krok za krokem k dokonalému výsledku, který potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i vaše blízké. Pusťte se s námi do přípravy této podzimní delikatesy, jež vám zpříjemní chladné večery.

Recept kaštany v karamelu vás vyjde na 4 Kč za 1 porci. 50 porcí připravíte za 200 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Lidl za 200 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Kaštany nařízněte do kříže a vložte je do hrnce spolu s kořením. Zalijte vodou a vařte až 20 minut, dokud nejsou měkké.

  • 2

    Po uvaření kaštany oloupejte a odložte stranou.

  • 3

    V pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte cukr, 3 lžíce vody a olej. Zahřívejte na středním ohni, dokud se cukr nerozpustí a nezačne zlátnout.

  • 4

    Jakmile karamel dosáhne zlatavé barvy, přidejte do něj oloupané kaštany a dobře promíchejte, aby se obalily karamelem.

  • 5

    Hotové kaštany rychle ochlaďte pod studenou tekoucí vodou, aby se karamel zpevnil.

  • 6

    Servírujte ideálně s vanilkovou zmrzlinou.

Zajímavé tipy
  • Při nákupu kaštanů vybírejte ty, které jsou pevné a těžké, což je znakem jejich čerstvosti.
  • Karamelizaci můžete obohatit přidáním špetky soli do karamelu, což zvýrazní jeho chuť.
  • Pokud máte v plánu kaštany skladovat, uchovávejte je v suchu a chladu, aby zůstaly co nejdéle čerstvé.
  • Vyzkoušejte také další recepty s jedlými kaštany, třeba rizoto nebo polévku.

Líbil se vám recept Kaštany v karamelu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.