1/0
Tento recept ztělesňuje pravé podzimní chutě a vůně jako je skořice, perník a dýně. Nadýchané dýňové latte muffiny s karamelem jsou perfektní kombinací jemného těsta s bohatou chutí dýňového pyré a smyslně sladkým karamelovým topingem. Inspirujte se naším hrníčkovým receptem a připravte dezert, který potěší vaše chuťové pohárky a také zahřeje na duši.
Začněte tím, že ve střední míse spojíte mouku s instantní kávou, práškem do pečiva, solí, skořicí a perníkovým kořením.
Ve druhé míse smíchejte dýňové pyré s cukrem a olejem, dokud není směs hladká. Poté postupně vmíchejte vejce.
Smíchejte obě směsi dohromady tak, aby byly suché ingredience úplně zapracovány.
Těsto rovnoměrně rozdělte do formiček na muffiny vyložených papírovými košíčky a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 15 až 20 minut.
Nechte muffiny vychladnout, zatímco připravíte karamelový toping. Zahřejte cukr s vodou na mírném ohni, nemíchejte, dokud se cukr nerozpustí a nezhnědne. Přidejte smetanu a krátce vařte, dokud se nespojí.
Nechte karamel vychladnout a poté jej nalijte na muffiny. Dozdobit je můžete pekanovými ořechy.
Líbil se vám recept Dýňové latte muffiny s karamelem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.