1/0
Horký Aperol Spritz, známý jako Hot Aperol, přináší jedinečné spojení chutí. Tento nápoj, který známe podávaný ledově vychlazený, se stává stále populárnějším nejen v létě, ale i v horských střediscích. V této zimní variantě si vychutnáte oblíbenou nahořklou chuť likéru Aperol, která vás zahřeje během chladných dnů. Příprava je snadná a zvládnete ji i doma. S tímto drinkem se můžete blýsknout na halloweenské nebo silvestrovské párty.
Bílé víno, pomerančovou šťávu a vodu nalejte do většího hrnce. Na mírném ohni tuto směs pomalu zahřejte. Dejte pozor, aby nezačala vřít, jinak by se mohl vypařit alkohol.
Jakmile je směs dostatečně horká, přidejte Aperol a cukr. Dobře promíchejte, aby se cukr rozpustil.
Následně do směsi přidejte hřebíček, skořici, badyán a vanilkový cukr. Nechte vše louhovat na mírném ohni asi 10-15 minut, aby se chutě spojily.
Omyjte chemicky neošetřené pomeranče a nakrájejte je na tenké plátky, včetně kůry. Pomeranče dodají nápoji svěžest a atraktivní vzhled.
Když je nápoj dostatečně aromatický, nalijte ho do sklenic. Ozdobte každou sklenici plátkem pomeranče, případně tyčinkou skořice a několika lístky čerstvé máty.
Líbil se vám recept Horký Aperol Spritz? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.