Corn dog na špejli

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
25. října
pět corn dogů se lžící kečupu servírovaných na kulatém talíři Ilustrační foto: Gayvoronskaya_Yana / Shutterstock.com

Corn dogy, ikonická pochoutka amerických ulic, našly cestu i do našich domácích kuchyní. Tato jedinečná kombinace šťavnatého párku a křupavého kukuřičného těsta se stala oblíbenou pochoutkou nejen na festivalech a piknicích, ale i na rodinných večírcích. Příprava corn dogů je překvapivě jednoduchá a vyžaduje jen několik základních surovin, které pravděpodobně již máte doma.

Ingredience

Recept

  • 1

    Smíchejte kukuřičnou mouku s hladkou moukou, přidejte cukr, sůl a prášek do pečiva.

  • 2

    V samostatné misce prošlehejte vejce s mlékem a pomalu vmíchejte do suché směsi, až vznikne hladké těsto.

  • 3

    Párky osušte a propíchněte je špejlemi.

  • 4

    Rozpalte olej na střední teplotu, ideálně na 180 °C.

  • 5

    Těsto přelijte do vysoké sklenice a ponořte do něj párky, aby byly celé obalené.

  • 6

    Když je olej dostatečně rozpálený, vložte do něj corn dogy a smažte je 3–4 minuty, dokud nejsou zlatavé a křupavé.

  • 7

    Po smažení je nechte okapat na papírové utěrce a podávejte s oblíbenými omáčkami.

Zajímavé tipy
  • Pro jemnější těstíčko přidejte lžičku kukuřičného škrobu nebo trochu sodovky.
  • Příliš horký olej může způsobit, že povrch bude spálený a vnitřek syrový, zatímco studený olej způsobí, že corn dogy nasáknou příliš mnoho tuku.
  • Přidejte do těsta špetku chilli prášku pro pikantní verzi nebo zkuste uzenou papriku pro kouřový nádech.
  • Vyzkoušejte také recept na americký hot dog nebo currywurst.

Líbil se vám recept Corn dog na špejli? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.