1/0
Způsobů, jak si pochutnat na bramborách ve spojení s aromatickou vůní česneku, je nespočet. Tento recept je jednoduchý, ale netradičním způsobem vytvoří z brambor lahodnou přílohu, která se stane hvězdou vašeho talíře. Brambory s česnekem budou skvělé také jako samostatný snack na večerní posezení.
Rané brambory pečlivě umyjte a bez loupání je vložte do hrnce s osolenou vodou. Vařte je přibližně 20 minut, dokud nezměknou, ale nesmí být rozvařené!
Uvařené brambory přendejte na plech vyložený pečicím papírem a jemně je rozmáčkněte, nejlépe to půjde pomocí skleničky. Poté je pokapejte trochou rostlinného oleje a přidejte rozkrojený česnek na půl.
Pečte v troubě předehřáté na 220 °C po dobu 20 minut, dokud nezačnou zlátnout a křupat. Zhruba v polovině přidejte rozmarýn.
Mezitím si rozpusťte máslo a smíchejte ho s bylinkami a solí. Touto směsí potřete dozlatova upečené brambory.
Na závěr posypte brambory bylinkami, chilli vločkami a čerstvě mletým pepřem dle chuti.
Líbil se vám recept Pečené brambory s česnekem a rozmarýnem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.