1/0
Tradice obohacená špetkou kreativity – to jsou bramborová hnízda se slaninou. Tento recept vás vtáhne do světa chutí a vůní, které dodají vašemu domovu pocit útulnosti a přinesou radost na rodinný stůl. Jednoduchá příprava promění běžné suroviny v mimořádný pokrm, který uspokojí i ty nejnáročnější labužníky.
Oloupané a na kostičky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě do měkka.
Po slití je smíchejte s máslem a mlékem a důkladně rozmačkejte do hladkého pyré.
Po mírném zchladnutí do kaše zapracujte mouku, sýr a lehce našlehaná vejce, přičemž dochuťte solí a pepřem.
Na pánvi rozehřejte tuk, opečte na kostky nakrájenou slaninu spolu s plátky cibule do zlatova a směs poté odstavte stranou.
Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
Z vychladlé kaše vytvarujte větší kuličky, které položte na plech s pečicím papírem. Uprostřed každé kuličky vytvořte důlek, kam vložíte opraženou slaninu s cibulí.
Pečte v předehřáté troubě, dokud hnízda nezískají zlatavou barvu, což trvá asi 15 minut.
Podávejte s nakládanou zeleninou nebo čerstvým salátem.
Líbil se vám recept Bramborová hnízda se slaninou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.