Tvarůžkový tatarák

Čas přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
18. října
tvarůžkový tatarák s opečeným chlebem, plátkem cibule, stroužkem česneku a s polníčkem, servírovaný na černém prkénku Ilustrační foto: Arthur Matsuo / Shutterstock.com

Přemýšlíte, jak si ozvláštnit večerní posezení s přáteli nebo rodinnou večeři? Vyzkoušejte tatarák z olomouckých tvarůžků, který je nejen chutný, ale i rychlý na přípravu. Tento lahodný recept kombinuje pikantnost papriky s jemností červené cibule a klasickou chutí olomouckých tvarůžků. Výsledek vás rozhodně nezklame.

Recept

  • 1

    Začněte tím, že olomoucké tvarůžky a červenou cibuli nakrájíte na drobné kostičky a vložíte do misky. Přidejte plnotučnou hořčici a olej, který dodá směsi jemnou konzistenci. Vše dobře promíchejte.

  • 2

    Poté do směsi přidejte pokrájenou pažitku. Následně dochuťte špetkou mleté pálivé papriky, čerstvě mletým pepřem a solí.

  • 3

    Připravte si chléb, který nasucho opečete na pánvi nebo v topinkovači, a ještě teplý potřete stroužkem česneku.

  • 4

    Hotovou směs naneste na připravený chléb a servírujte jako chutný předkrm.

Zajímavé tipy
  • Pro zajímavou variantu můžete použít žitný nebo celozrnný chléb, který tatarák ještě více ozvláštní. Lehčí variantou může být i toustový chléb opečený v topinkovači.
  • Vyzkoušejte také recept na houbový tatarák nebo tatarák z tuňáka a avokáda.

Líbil se vám recept Tvarůžkový tatarák? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.