1/0
Pokud hledáte originální způsob, jak oslavit Halloween a zároveň potěšit své chuťové buňky, halloweenské dýňové donuty jsou pro vás tím pravým. Jsou nejen chutné, ale i vizuálně efektní díky své jedinečné pavučinové dekoraci. Navíc vás mile překvapí svou jednoduchostí přípravy. Připravte si je doma a uvidíte, jak snadno si získáte srdce (a žaludky) svých hostů.
Dýni Hokkaidó umyjte, nakrájejte na kostky a rozložte je na plech s pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 30 minut. Jakmile je dýně měkká, nechte ji vychladnout a poté rozmixujte na hladké pyré.
Dále si smíchejte mouku, koření, prášek do pečiva a sůl. V žáruvzdorné misce nad párou rozpusťte hořkou čokoládu, máslo a kakao, dokud směs nebude hladká. V jiné míse vyšlehejte cukr, dýňové pyré, vejce a vanilkový extrakt.
Poté přidejte rozpuštěnou máslovou směs k cukrové směsi a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte suché přísady, dokud nevznikne jednotné těsto.
Předehřejte troubu na 170 °C. Formu na donuty vymažte tukem a naplňte připraveným těstem.
Pečte zhruba 20 minut. Otestujte špejlí, zda jsou hotové. Pokud je špejle čistá, vyjměte donuty z trouby a nechte vychladnout na mřížce.
Nad párou rozpusťte bílou čokoládu. Poté připravte tmavou polevu podle návodu a naneste ji na vychladlé donuty.
Pomocí cukrářského sáčku s úzkou špičkou nakreslete spirály z bílé čokolády a párátkem vytvořte pavučinový vzor. Nechte donuty zatuhnout v lednici.
Líbil se vám recept Halloweenské dýňové donuty? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.