Pečené brambory s parmazánem

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 92 Kč
Redakce Kupi.cz
24. října
Pečené brambory s parmazánem servírované na černém talíři s dipem, ozdobené jarní cibulkou Ilustrační foto: DronG / Shutterstock.com

Pečené brambory s parmazánem jsou vynikající přílohou k masu nebo samostatná chuťovka, kterou si zamiluje celá rodina. Připravte si doma brambory v nové a neodolatelné podobě. Tento recept vás provede krok za krokem, jak vytvořit křupavé brambory s lahodnou parmazánovou krustou.

Recept pečené brambory s parmazánem vás vyjde na 23 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 92 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 92 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Brambory důkladně omyjte a vložte do hrnce s osolenou vodou.

  • 2

    Vařte je přibližně 10–15 minut, dokud nejsou zčásti měkké. Po uvaření je nechte trochu vychladnout, poté je rozkrojte na stejně silná kolečka.

  • 3

    V míse smíchejte brambory s olivovým olejem, solí a nasekanými bylinkami (např. rozmarýn, tymián). Jemně promíchejte, aby se brambory obalily, ale nerozpadly.

  • 4

    Připravte si pekáč vyložený pečicím papírem. Na dno pekáče nasypte vrstvu strouhaného parmazánu nebo každý kousek brambory posypte sýrem a položte ho sýrovou stranou dolů na papír.

  • 5

    Pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 20 minut, dokud brambory nejsou zlatavé a křupavé. Ke konci pečení je kontrolujte, aby se nepřipálily.

Zajímavé tipy
  • Při výběru brambor volte odrůdy vhodné na pečení.
  • Pro výraznější chuť můžete přidat i česnek nebo chilli vločky.
  • Pokud máte rádi sýrové pokrmy, zkuste kombinovat parmazán s jinými sýry, jako je cheddar nebo gouda.
  • Znáte Hasselback brambory nebo brambory Louisiane? Tyto bramborové pecky musíte vyzkoušet.

Líbil se vám recept Pečené brambory s parmazánem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.