Tuto dýňovou polévku si určitě oblíbíte nejen pro její rychlou přípravu, ale i pro dokonalou chuť. Stačí vám dýně Hokkaidó, pár základních surovin, které jsou snad v každé domácnosti, a mixér. Podle našeho videoreceptu zvládne připravit tuto dokonalou podzimní polévku úplně každý.
Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte na kousky nakrájenou cibuli, celer a petržel a vše orestujte dozlatova.
2
Mezitím si nakrájejte na menší části dýni Hokkaidó, přidejte ji na pánev k osmažené zelenině a 10 minut pod pokličkou poduste. Záleží na tom, jak máte dýni šťavnatou – některé mnoho tekutiny nepustí, a tak je dobré trochou vody vše podlít, aby se směs zeleniny na pánvi nepřipekla.
3
Připravte si větší hrnec, do kterého přemístíte podušenou zeleninu z pánve. Přilijte 400 ml vody a 20 minut povařte pod poklicí.
4
Zeleninový vývar můžete rozmixovat v hrnci tyčovým mixérem nebo ve vysokootáčkovém mixéru do hladké konzistence.
5
Přidejte 150 ml smetany na vaření, dochuťte podle sebe solí, pepřem a krátce povařte.
Zajímavé tipy
Pro ty, kdo milují husté polévky, si ji vyzkoušejte úplně nakonec zahustit toastovým chlebem nebo pečivem natrhaným na kousky a krátce povařte.
Polévku můžete na talíři dochutit krémovým balsamicem, ozdobit dýňovými semínky a podávat s chlebem nebo krutony.
Líbil se vám recept Dýňová polévka se smetanou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.