1/0
Mozzarella, italský sýr známý svou jemností a schopností dobře absorbovat různé chutě, je ideální pro rychlé marinování. Tento sýr se snadno přizpůsobí každé chuti, takže jej můžete využít nejen jako součást salátů, ale také jako lahodnou pochoutku na opečeném chlebu nebo pro přípravu elegantních jednohubek.
Mini mozzarelly vložte do větší mísy.
Na suché pánvi orestujte piniová semínka, nechte vychladnout a přidejte k mozzarelle.
Bylinky nasekejte a společně s chilli vločkami a solí je přidejte k mozzarelle a opatrně promíchejte.
Do každé sklenice určené k nakládání umístěte stroužek česneku a snítku jedné z bylinek.
Sklenice naplňte mozzarellou a proložte dalšími bylinkami.
Dolijte olivovým olejem tak, aby mozzarella byla zcela zalitá. Sklenice pevně uzavřete.
Nechte při pokojové teplotě 1 hodinu odležet, poté uskladněte v lednici, kde vydrží až 5 dnů.
Líbil se vám recept Nakládaná mozzarella? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.