Hruškový koláč se skořicí a čokoládou

Čas přípravy: 35 min
Obtížnost: Střední
Cena: 36 Kč
Redakce Kupi.cz
22. října
Tři kousky hruškového koláče se skořicí a čokoládou servírovány na modrém dezertním talířku Ilustrační foto: NADKI / Shutterstock.com

Hruškový koláč se skořicí a čokoládou patří mezi oblíbené dezerty po celém světě. Kombinace lahodných hrušek, voňavé skořice a hořké čokolády vytváří nezapomenutelný chuťový zážitek. Jednoduchá příprava a dostupné suroviny z něj dělají ideální volbu pro nedělní odpoledne s rodinou. Nechte se inspirovat a připravte si tento vynikající dezert, který si zamilujete od prvního sousta.

Recept hruškový koláč se skořicí a čokoládou vás vyjde na 3 Kč za 1 porci. 12 porcí připravíte za 36 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 36 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Předehřejte horkovzdušnou troubu na 180 °C. Připravte si formu o rozměrech 20x30 cm nebo kulatou dortovou formu o průměru 22 cm a lehce ji vymažte.

  • 2

    Hrušky důkladně omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. V misce je pokapejte trochou citronové šťávy, aby nezhnědly.

  • 3

    Ve větší míse ušlehejte celá vejce s cukrem pomocí ručního mixéru na nejvyšší rychlost po dobu asi 5 minut, dokud směs není napěněná a bílá.

  • 4

    Postupně přidejte mléko a olej. Nakonec prosejte mouku, kakao, skořici a prášek do pečiva.

  • 5

    Těsto promíchejte při nízkých otáčkách, aby se ingredience spojily. Poté jej nalijte do připravené formy a posypte kostičkami hrušek. Vložte těsto do předehřáté trouby a pečte přibližně 20 minut.

  • 6

    Zkontrolujte, zda je koláč propečený, pomocí špejle – když ji zapíchnete do středu, měla by zůstat suchá. Před podáváním můžete koláč posypat moučkovým cukrem.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Hruškový koláč se skořicí a čokoládou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.