Nalaďte se na léto a nechte se okouzlit neodolatelným spojením křupavé grilované kukuřice a svěžího domácího pesta. Tato harmonická kombinace chutí nadchne nejen vás i všechny vaše hosty.
Očistěte kukuřičné klasy od slupek a potřete je kvalitním olivovým olejem. Položte je na rozžhavený gril a opékejte ze všech stran po dobu 20 minut, dokud nejsou měkké a krásně opečené.
Rozpůlené limety také umístěte na gril a opékejte je, dokud nezískají nádhernou zlatavou barvu.
V misce smíchejte strouhaný parmezán s pikantními chilli vločkami a odložte stranou.
Grilovanou kukuřici osolte, pokapejte šťávou z grilovaných limet a štědře posypte směsí parmezánu a chilli. Servírujte s lahodným domácím pestem.
V mixéru rozmixujte bazalkové lístky, česnek, piniové oříšky, olivový olej a strouhaný parmezán do hedvábně jemné konzistence.
Hotové pesto přendejte do misky a nechte stranou.
Líbil se vám recept Grilovaná kukuřice s bazalkovým pestem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.