1/0
Kachní prsa s jablkovou omáčkou jsou jako stvořené pro gastronomické nadšence, kteří hledají něco speciálního pro rodinný oběd nebo večeři s přáteli. Tento recept vás provede přípravou chutného pokrmu, jenž je ideální pro podzimní dny, kdy jablka jsou na vrcholu své sezóny. Kachní maso v kombinaci se sladkokyselou omáčkou je naprosto dokonalá kombinace, kterou ocení každý gurmán.
Nejprve osušte kachní prsa ubrouskem a kůži na nich nařízněte do mřížky. Osolte a opepřete z obou stran a nechte je odpočinout asi 10 minut.
Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na malé kousky. Promíchejte je s citronovou šťávou, aby nezhnědla.
Na pánvi rozpusťte cukr, a když začne hnědnout, přidejte polovinu másla. Do této směsi přidejte jablka, pomerančovou šťávu a skořici. Dusíme, dokud nejsou jablka měkká, a pak směs odstavíme.
Předehřejte troubu na 200 °C.
Na suché nepřilnavé pánvi opékejte prsa nejprve kůží dolů, dokud se nevypeče tuk a kůže nezhnědne. Poté maso otočte a opečte z druhé strany. Přesuňte prsa do zapékací misky kůží nahoru a pečte v troubě 6 až 8 minut.
Do výpeku na pánvi přidejte zbývající máslo, najemno nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek. Orestujte do sklovita, jemně osolte a opepřete a přilijte víno. Omáčku vařte, dokud se neodpaří na polovinu objemu, a nakonec vmíchejte karamelizovaná jablka.
Kachní prsa nakrájejte a podávejte s jablečno-vínovou omáčkou a přílohou.
Líbil se vám recept Kachní prsa s omáčkou z jablek? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.