1/0
Tiramisu matcha kombinuje jemnou chuť italského dezertu s výrazným aroma japonského zeleného čaje matcha. Tento nadýchaný zákusek se skládá z vrstev piškotů namočených v kávě, proložených krémem z mascarpone a zakončených vrstvou matcha prášku. Matcha obsahuje vysoké množství antioxidantů, vitamínů a minerálů, díky čemuž je považována za superpotravinu.
V misce nad horkou vodní lázní vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé a nadýchané pěny.
Vmíchejte mascarpone a důkladně prošlehejte do hladka.
V další míse ušlehejte smetanu s matcha práškem a vanilkovým extraktem do středně tuhé konzistence.
Zlehka vmíchejte šlehačku do mascarpone krému, aby vznikla jednolitá směs.
V mělké misce rozmíchejte matcha prášek, cukr a horkou vodu do lehce napěněné konzistence.
Piškoty rychle namočte v matcha nálevu a vrstvěte na dno servírovací nádoby.
Naneste vrstvu mascarpone krému a uhlaďte. Opakujte vrstvy piškotů a krému.
Zakryjte a nechte vychladit v lednici alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.
Před podáváním posypte vrch tiramisu matcha práškem.
Líbil se vám recept Tiramisu matcha? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.