1/0
Sýrové koule s jalapeňos jsou neodolatelnou pochoutkou pro každou párty. Nabídněte hostům něco výjimečného, co skvěle ladí s pivem i vínem. Tyto sýrové nugety, připravené z čedaru, mozzarelly a pikantních jalapeňos, vás nadchnou svou křupavostí, lahodnou chutí, ale hlavně svou jednoduchou přípravou!
V mixéru smíchejte plátkový sýr, čedar a mozzarellu, dokud se nespojí. Přidejte jemně nasekané jalapeňos a promíchejte vidličkou.
Na potravinovou fólii rozložte sýrovou směs a vytvarujte sýr do tvaru válce. Zabalte a uložte na 30 minut do mrazáku.
Připravte si tři mísy: Jednu s moukou, druhou s rozšlehanými vejci a třetí se smíchanou strouhankou, chilli práškem, paprikou, solí a pepřem.
Vytáhněte poloztuhlý válec z mrazáku a nakrájejte jej na plátky silné asi 2–3 cm. Každý plátek obalte postupně v mouce, vejci a strouhance, zkrátka klasický trojobal. Pro extra křupavost můžete obalení opakovat.
Na pánvi rozehřejte olej. Nugetky smažte dozlatova, poté nechte okapat na papírových utěrkách.
Podávejte horké, ideálně s dipem podle vaší chuti, jako je kečup, nějaký pikantní dresink nebo ochucená majonéza.
Vyzkoušejte také recept na rýžové kuličky se sýrem nebo cibulové kroužky.
Líbil se vám recept Sýrové koule s jalapeňos? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.