1/0
Každý šéfkuchař ví, že podzim je obdobím, kdy příroda nabízí své nejlahodnější plody. Švestky jsou toho jasným příkladem – jsou šťavnaté, sladké a snadno dostupné. Pečené švestky s modrým sýrem a tymiánem patří mezi jednoduché recepty. Tato pochoutka je ideální jako předkrm nebo lehký dezert, který potěší vaše smysly kombinací sladkých, slaných a aromatických tónů.
Švestky rozkrojte napůl a zbavte pecek. Poté na každou polovičku štědře nadrobte aromatický modrý sýr a ozdobte několika lístky čerstvého tymiánu.
Takto připravené ovoce rozložte na plech a vložte do trouby předehřáté na střední teplotu. Pečte, dokud sýr nezačne zlatavě bublinkovatět a švestky příjemně nezměknou.
Těsně před dokončením posypte švestky hrstí nadrobno nasekaných ořechů a zalijte je medem. Nechte ještě chvilku v troubě, aby se chutě dokonale propojily.
Líbil se vám recept Pečené švestky s modrým sýrem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.