1/0
Podzim je ideálním časem pro experimentování s dýní! Tento recept vás provede přípravou chutných a nadýchaných dýňových placiček, které se stanou hvězdou vašeho rodinného stolu. Jednoduchá a rychlá příprava zaručuje, že se tento pokrm stane jedním z vašich oblíbených dýňových receptů.
Nejprve smíchejte mléko, vejce, hladkou mouku, škrob, nasekané bylinky (petržel nebo pažitka), sůl a pepř. Vytvoříte tak lehké těstíčko.
Dýni důkladně opláchněte a osušte. Rozkrojte ji napůl, odstraňte semínka a nastrouhejte nahrubo na struhadle nebo pomocí kuchyňského robota a jeho nástavců.
Dýni vmíchejte do těstíčka a pořádně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Můžete přidat sušenou majoránku a své kouzlo udělá i troška česneku.
Na rozehřáté pánvi s trochou oleje vytvarujte z těsta malé placičky. Smažte na mírném ohni dozlatova z obou stran.
Hotové placičky nechte na papírové utěrce, aby odsála přebytečný tuk.
V misce smíchejte bílý jogurt s majonézou, aby vznikla hladká směs.
Přidejte nasekanou čerstvou cibulku a citronovou šťávu. Dobře promíchejte.
Ochuťte solí a mletým pepřem podle své chuti.
Hotový dip nechte před podáváním alespoň 10 minut odležet v lednici, aby se chutě propojily.
Líbil se vám recept Dýňové placky s krémovým dipem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.