Dýňový džem

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 72 Kč
Redakce Kupi.cz
24. září
Dýňový džem ve sklenici s podzimním aranžmá. Ilustrační foto: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Dýně patří k podzimu a to nejen ve formě polévky nebo kávy s dýňovým sirupem, jsou i skvělým základem také pro domácí džem. V tomto článku vám představíme, jak si doma připravit dýňový džem, který využijete nejen na lívance, ale skvěle si ho vychutnáte i na čerstvém pečivu s máslem. Příprava je rychlá a výsledkem je lahodná pochoutka na každý den.

Recept dýňový džem vás vyjde na 12 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 72 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 72 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Dýni nejprve oloupejte, odstraňte semena a nakrájejte na menší kousky. Tyto kousky vložte do hrnce s vodou a vařte je, dokud nezměknou, což bude trvat několik minut.

  • 2

    Poté dýni rozmixujte na jemnou hmotu. Do pyré přidejte skořicový cukr a želírovací cukr.

  • 3

    Podle vaší preference přidejte citronovou šťávu a směs důkladně promíchejte. Směs přiveďte k varu a míchejte po dobu 3–5 minut.

  • 4

    Hotovým džemem naplňte čisté sklenice, pevně je uzavřete, otočte je dnem vzhůru a nechte chladnout při pokojové teplotě.

Zajímavé tipy
  • Při nákupu dýně se zaměřte na její pevnost a nezapomeňte ji skladovat na suchém a chladném místě, aby vydržela delší dobu čerstvá.
  • Sklenice před plněním důkladně vydezinfikujte, aby se džem nezkazil.
  • Tento džem se skvěle hodí nejen na pečivo, ale také do jogurtů nebo na palačinky.
  • Vyzkoušejte také recept na šípkovou marmeládu nebo jahodovou marmeládu s mátou.

Líbil se vám recept Dýňový džem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.