Hermelín v bramboráku

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 20 Kč
Redakce Kupi.cz
17. října
Hermelín v bramboráku servírovaný na šedém talíři a utěrce s vidličkou Ilustrační foto: NataliaPopova / Shutterstock.com

Hermelín v bramboráku je netradiční spojení dvou oblíbených českých pokrmů. Tento recept kombinuje křupavý bramborák s jemně rozteklým hermelínem, čímž vytváří jedinečnou chuťovou harmonii. Je to ideální volba pro ty, kteří hledají rychlé a chutné jídlo s nádechem domácí kuchyně. Příprava je snadná a výsledek potěší jak milovníky tradičních českých jídel, tak i ty, kteří rádi experimentují s novými chutěmi.

Recept hermelín v bramboráku vás vyjde na 5 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 20 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 20 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Brambory oloupejte, nastrouhejte do větší misky a nechte chvíli odstát, dokud nepustí přebytečnou vodu, kterou poté slijte. Přidejte utřený česnek, mléko, vejce, kmín a majoránku. Směs zahustěte moukou, osolte a opepřete. Vše poté pořádně promíchejte a podle potřeby přidejte mouku.

  • 2

    Hermelíny vodorovně rozpulte a poté ještě rozkrojte na polovinu.

  • 3

    V pánvi rozpalte vrstvu oleje a lžící přidejte trochu směsi na bramboráky, ze které udělejte placku. Nahoru přidejte doprostřed kousek hermelínu a pokryjte ho další vrstvou těsta. Bramborák po stranách přitiskněte lžící, aby hermelín nevytekl.

  • 4

    Bramborák osmažte z obou stran a poté položte na talíř s ubrouskem, aby nasál přebytečný olej.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také recept na bramborák s kuřecí směsí nebo cuketové bramboráky s pažitkovým dipem.

Líbil se vám recept Hermelín v bramboráku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat