1/0
Připravte si doma krémovou polévku z červeného zelí, která okouzlí svou jemnou chutí a vůní. Její nádherná barva navíc oživí váš stůl a strávníky rozhodně zaujme. Tento recept je ideální volbou jak pro všední večeři, tak pro slavnostní oběd a hlavně vás zasytí na dlouhou dobu.
Zelí očistěte od vnějších listů, odstraňte košťál a nakrájejte na tenké nudličky.
Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Cibuli a česnek rovněž oloupejte a nasekejte nadrobno.
V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, zázvor, kmín a špetku soli. Smažte cibuli, dokud není měkká.
Přidejte česnek, krátce osmahněte a přidejte zelí a brambory. Za stálého míchání zelí poduste přibližně 10 minut.
Zeleninu zalijte vývarem, přikryjte pokličkou a vařte na mírném plamenu asi 20 minut.
Rozmixujte změklou zeleninu ponorným mixérem, přilejte smetanu a polévku dochuťte cukrem, citronovou šťávou, čerstvě mletým pepřem a případně dosolte.
Polévku odstavte z ohně, přimíchejte a podávejte v hlubokém talíři se lžící smetany.
Líbil se vám recept Krémová polévka z červeného zelí? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.