1/0
Jablečné řezy jsou klasika, kterou ocení každý milovník sladkých dobrot. Můžete takto například zužitkovat spadaná jablka, která kvůli otlakům a drobným rankám nejsou vhodná k dlouhodobému skladování, přitom jsou však zdravá a lahodná. Rychlá příprava a chuť čerstvých jablek činí tento moučník ideálním k odpolední kávě nebo čaji.
Předehřejte troubu na 180 °C a připravte plech (30 x 20 cm) vyložený pečicím papírem.
Očistěte jablka, odstraňte jádřince a nastrouhejte je do misky. Smíchejte je s nastrouhanou citronovou kůrou a vymačkanou šťávou z citronu.
Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny. Postupně přidávejte olej a mléko.
Do směsi přidejte mouku, kypřicí prášek a skořici. Vytvořte hladké těsto a vmíchejte strouhaná jablka.
Rozetřete těsto na plech a pečte 35 až 40 minut, dokud povrch není zlatavý.
Líbil se vám recept Řezy ze strouhaných jablek? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.