1/0
Potřebujete rychle připravit večeři, která nezatíží vaši peněženku? Vaření ze zbytků může být nejen ekonomické, ale také chutné a kreativní. Zkuste tento jednoduchý recept na smaženou rýži s vejcem a zeleninou. Nebojte se improvizovat s ingrediencemi: mraženou zeleninu můžete nahradit zbytky čerstvé zeleniny, kterou máte po ruce.
Ve větším hrnci přiveďte k varu 1 litr vody. Přidejte rýži a po jemném promíchání vařte 10 minut dokud není rýže měkká. Pak slijte přebytečnou vodu a nechte rýži vychladnout, občas ji vidličkou promíchejte, aby se neslepila.
Ve velkém woku rozehřejte olej, osmažte krátce cibuli, rozklepněte vejce a rychle vše míchejte. Přidejte nakrájený zázvor, podle chuti pepř a sůl a orestujte další 2–3 minuty.
Vmíchejte mraženou zeleninu (použít můžete samozřejmě i čerstvou) a osmahněte dalších 5 minut za stálého míchání. Přidejte vychladlou rýži a míchejte (nebo prohazujte) dalších 5 minut, než se rýže prohřeje.
Nakonec zakápněte lžící sójové omáčky, jemně promíchejte, osolte nebo přidejte sójovou omáčku podle chuti.
Líbil se vám recept Rychlá smažená rýže s vejcem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.