1/0
Zavařování není jen stará tradice, ale i skvělý způsob, jak si uchovat chuť léta a podzimu na dlouhé zimní večery. Vedle klasiky jako okurky, papriky nebo marmelády existuje i poklad, o kterém ví jen málokdo: Nakládané brambory. Že jste o nich ještě neslyšeli? Skvěle doplní maso, ryby, ale i zeleninové saláty a někdo si na nich pochutná i jen tak na vidličku.
Brambory důkladně škrabkou oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky nebo hranolky.
Krátce je povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Brambory musí zůstat pevné a křupavé. Mezitím očistíme a nakrájíme cibuli.
V hrnci na oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme prolisovaný česnek, oregano, drcený pepř, sůl a ocet. Necháme krátce projít varem.
Do čistých sklenic naskládáme brambory a zalijeme horkým nálevem i s cibulí a kořením. Dolejeme vodou a dobře uzavřeme. Pro pikantnější chuť můžeme přidat chilli papričky.
Sklenice vaříme ve vodní lázni 10 minut při 80 stupních. Ještě horké sklenice zabalíme do deky a necháme vychladnout.
Líbil se vám recept Zavařené brambory? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.