1/0
Dýně hokkaidó je oblíbenou ingrediencí díky své výživové hodnotě a všestrannosti. Její sladká a ořechová chuť je ideální pro přípravu polévek, omáček, salátů i dezertů. Pojďte si s námi připravit dýňovou polévku, která nejen zasytí, ale v chladných podzimních dnech i zahřeje. Nejenže chutná skvěle, ale je i rychlá na přípravu a výrazně obohatí váš jídelníček. Zkuste ji podávat s křupavou slaninou, jež zvýrazní všechny chutě.
Dýni přepulte (hokkaidó není potřeba loupat), odstraňte semínka a nakrájejte ji na menší kostky společně s oloupanými brambory.
Zázvor oloupejte a nastrouhejte. Česnek s cibulí očistěte a nahrubo nasekejte, slaninu nakrájejte na drobné kousky.
V hrnci osmahněte slaninu do křupava, poté ji dejte stranou. Do tuku z výpeku přidejte olivový olej a orestujte cibuli, zázvor a česnek do provonění.
Dále přidejte dýni, brambory, bobkový list a kari koření. Posypte špetkou soli a pepře, zalijte vývarem tak, aby byla zelenina ponořená, a přiveďte k varu. Vařte pod pokličkou cca 30 minut.
Vyjměte bobkový list a rozmixujte polévku dohladka tyčovým mixérem.
Dosolte dle chuti a servírujte s kousky slaniny. Pokud si přejete, můžete přidat kapku smetany pro zjemnění.
Líbil se vám recept Hustá dýňová polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.