1/0
Pojďte si s námi připravit jednoduché, ale velmi chutné jídlo, které vás překvapí svou svěžestí a jemností. Na první pohled klasické kuřecí maso dostane díky citronové omáčce zcela nový rozměr, který si oblíbíte jak vy, tak vaši hosté. Skvěle se bude doplňovat s pečenými bramborami nebo s lehkým zeleninovým salátem.
Nejprve kuřecí prsa důkladně umyjte a osušte papírovými utěrkami. Poté je nakrájejte na 4 stejné plátky, které lehce naklepejte. Osolte a opepřete, poté nechte chvíli odpočinout.
V misce smíchejte hladkou mouku s nastrouhanou citronovou kůrou a kuřecí plátky v této směsi jemně obalte.
Na pánvi rozehřejte máslo a maso na něm z obou stran opékejte asi 6 minut, dokud není zlatavé. Hotové maso vyjměte a uchovejte v teple.
Do pánve s výpekem přidejte drůbeží vývar smíchaný se smetanou, nechte prohřát a poté přidejte zbytek citronové kůry.
Omáčku vařte na snížené teplotě. Pokud bude příliš řídká, zahustěte ji škrobem rozmíchaným ve studené vodě. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
Na talíř servírujte kuřecí plátky přelité jemnou citronovou omáčkou, ozdobené plátkem citronu a čerstvými bylinkami.
Líbil se vám recept Kuřecí prsa v citronové omáčce? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.