1/1
Toužíte po vůni domácího štrúdlu, ale nemáte čas na jeho zdlouhavou přípravu? Tento jablečný štrúdl z již rozváleného listového těsta je tím pravým a navíc vám v pochmurném podzimním počasí provoní celý dům. S minimem ingrediencí a pouhými 20 minutami v troubě vytvoříte dezert, který okouzlí celou rodinu i případné hosty. Křupavé těsto, šťavnatá jablka a voňavá skořice – to je kombinace, která nikdy nezklame.
Obě těsta posypte trochou strouhanky, tím pádem nevyteče jablečná šťáva.
Jablka nastrouhejte, smíchejte s rozinkami a dejte na těsto se strouhankou.
Posypte skořicí a krystalovým cukrem.
Těsto zarolujte do štrúdlu a potřete jej vejcem.
Pečte v rozehřáté troubě asi 20 minut na 200 °C a občas znovu potřete vejcem.
Líbil se vám recept Jablečný štrúdl z listového těsta? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.