1/0
Hledáte rychlý a osvěžující dezert, který zvládnete i v největším horku bez zapínání trouby? Pak pro vás máme tu pravou lahůdku. Nepečený pudinkový řez s Lotus sušenkami, bílou čokoládou a lesním ovocem si vás získá svou lahodnou chutí a velice snadnou přípravou. Recept je tak jednoduchý, že ho zvládnou i ti nejmenší pomocníci. Ať už plánujete oslavu, rodinné posezení nebo chcete jen tak rozmazlit své chuťové buňky, tento dezert vás rozhodně nezklame.
Formu o rozměrech 20 x 20 cm vyložíme pečicím papírem a sušenky položíme těsně vedle sebe.
V hrnku smícháme dohladka pudinkové prášky se smetanou.
Do hrnce nalijeme mléko, přidáme nasekanou čokoládu, cukr a necháme zcela rozpustit. Do vroucího mléka za stálého míchání vlijeme pudinkovou směs a vaříme do zhoustnutí. Pudinkovou směs nalijeme na připravené sušenky.
Ovoce spolu s cukrem nasypeme do kastrůlku a povaříme. Až ovoce povolí, vidličkou jej rozmačkáme a necháme ještě 5 minut bublat. Vznikne nám hustá ovocná směs.
Na směs po lžičkách přidáváme ovocný rozvar, roztopenou bílou čokoládu a nakonec pomocí špejle jemně promícháme. Vznikne nám krásné mramorování.
Dáme chladit do lednice alespoň na 3 hodiny, ideálně přes noc.
Po ztuhnutí ozdobíme mátou a můžeme podávat.
Za vyzkoušení stojí také tvarohové řezy Slzy anděla nebo žloutkové řezy s ořechy.
Líbil se vám recept Pudinkový řez s Lotus sušenkami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.