1/3
Francouzská kuchyně se pyšní mnoha delikatesami a mezi ně patří i obrácený koláč. Tento jedinečný dezert, který lze připravit z různých druhů ovoce, vás dostane svou neodolatelnou chutí. Jeho příprava se vyznačuje netradičním postupem – nejprve se do formy vloží ovoce a až poté se přidá těsto. Po upečení se koláč obrátí, čímž se na jeho povrchu odhalí karamelizovaná vrstva, která potěší nejen oko, ale i chuťové pohárky.
Hrušky oloupejte, zbavte jadřince a nakrájejte na 6 kousků.
Formu vymažte změklým máslem, vyložte ji pečicím papírem, znovu potřete máslem a poté dno vysypte 3 lžícemi cukru. Dno vyskládejte nakrájenými hruškami.
Máslo utřete s cukrem a postupně přimíchejte vejce. Přidejte mouku s práškem do pečiva a sušený zázvor. Následně přilejte mléko a vše pořádně promíchejte.
Troubu si předehřejte na 160 °C. Těsto nalijte do formy a zarovnejte ho stěrkou.
Formu dejte do rozpálené trouby a pečte na 35 minut. Upečený koláč vydělejte z trouby a oddělejte dortový ráfek s pečicím papírem. Poté koláč vyklopte na talíř a odstraňte dno formy s pečicím papírem.
Líbil se vám recept Obrácený hruškový koláč? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.