Cuketové langoše

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
4. září
Dva cuketové langoše položeny na stole vedle cuket Kupi.cz

Pokud hledáte způsob, jak do jídelníčku nenápadně vpašovat cuketu, která už na konci prázdnin leze všem krkem, máme pro vás skvělý recept na cuketové langoše. Tato varianta tradiční pochoutky přijde vhod, když chcete překvapit rodinu novou chutí a zároveň využít cukety ze zahrady.

Ingredience

Recept

  • 1

    Cuketu oškrábeme a odstraníme semena. Nastrouháme na tom nejjemnějším struhadle, jaké doma najdete. Pokud chcete mít těsto bez kousků, můžete cuketu jako my rozmixovat ve vysokootáčkovém mixéru na hladkou kaši.

  • 2

    Posolíme a takto připravenou cuketu necháme deset minut odpočívat. Poté z ní důkladně vymačkáme přebytečnou vodu.

  • 3

    V míse smícháme hladkou a polohrubou mouku s jedlou sodou. Přidáme vejce a cuketu, lehce osolíme a postupně přidáváme kefír, dokud nevznikne polotuhé těsto.

  • 4

    Na pomoučeném vále tvarujeme těsto do placek.

  • 5

    Na pánvi rozehřejeme olej a langoše smažíme z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem.

  • 6

    Langoše podáváme posypané česnekem, strouhaným sýrem a polité kečupem. Posypat můžete i čerstvou petrželkou. Lze je servírovat i ve sladké variantě, ale ta není u nás až tak obvyklá.

Zajímavé tipy
  • Pro nejlepší chuť vybírejte menší až středně velké cukety, které jsou plné chuti a neobsahují mnoho semínek.
  • Pokud nemáte kefír, můžete ho nahradit jogurtem nebo zakysanou smetanou.
  • Pro bezlepkovou variantu použijte pohankovou nebo kukuřičnou mouku.
  • Langoše smažte na středním plameni, aby se propekly rovnoměrně a nespálily se. Použít můžete i fritovací hrnec.
  • Vyzkoušejte recept i na klasický domácí langoš nebo langoš z jogurtu.

Líbil se vám recept Cuketové langoše? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.