1/0
Pokud hledáte způsob, jak do jídelníčku nenápadně vpašovat cuketu, která už na konci prázdnin leze všem krkem, máme pro vás skvělý recept na cuketové langoše. Tato varianta tradiční pochoutky přijde vhod, když chcete překvapit rodinu novou chutí a zároveň využít cukety ze zahrady.
Cuketu oškrábeme a odstraníme semena. Nastrouháme na tom nejjemnějším struhadle, jaké doma najdete. Pokud chcete mít těsto bez kousků, můžete cuketu jako my rozmixovat ve vysokootáčkovém mixéru na hladkou kaši.
Posolíme a takto připravenou cuketu necháme deset minut odpočívat. Poté z ní důkladně vymačkáme přebytečnou vodu.
V míse smícháme hladkou a polohrubou mouku s jedlou sodou. Přidáme vejce a cuketu, lehce osolíme a postupně přidáváme kefír, dokud nevznikne polotuhé těsto.
Na pomoučeném vále tvarujeme těsto do placek.
Na pánvi rozehřejeme olej a langoše smažíme z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem.
Langoše podáváme posypané česnekem, strouhaným sýrem a polité kečupem. Posypat můžete i čerstvou petrželkou. Lze je servírovat i ve sladké variantě, ale ta není u nás až tak obvyklá.
Líbil se vám recept Cuketové langoše? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.