Špagety Viva Italia podle Emanuela Ridiho

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 68 Kč
Redakce Kupi.cz
12. září
Špagety Viva Italia v bílém talíři, ozdobené lístky bazalky Kupi.cz

Toužíte po chuti slunné Itálie? Nechte se inspirovat mistrem italské kuchyně Emanuelem Ridim a připravte si lehké špagety, které vás přenesou přímo na břehy Středozemního moře. Jednoduchý recept plný svěžích ingrediencí, které potěší každého milovníka italské kuchyně. S minimem námahy vytvoříte vynikající jídlo jak pro všední den, tak pro romantickou večeři ve dvou.

Recept špagety Viva Italia podle Emanuela Ridiho vás vyjde na 17 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 68 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 68 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Dáme vařit špagety dle návodu na obalu.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme celé stroužky česneku. Přidáme cherry rajčatata a restujeme, dokud nezměknou. Poté odstraníme z pánve stroužky česneku.

  • 3

    Do pánve přilejeme trochu vývaru (cca 1 naběračku) a chvíli restujeme. Přidáme špetku soli.

  • 4

    Do připravené směsi na pánvi přidáme uvařené špagety. Přilijeme zase trochu vývaru, lístky bazalky a na kousky nakrájenou mozzarellu (pár kousků si necháme na finální ozdobu). Poté přilejeme opět trochu vývaru a restujeme.

  • 5

    Jakmile se začne mozzarella rozpouštět, odstavíme pánev ze sporáku a můžeme podávat. Na talíři špagety dozdobíme kousky mozzarelly, lístky bazalky a sušenými rajčaty nakrájenými na kousky.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Špagety Viva Italia podle Emanuela Ridiho? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.