1/2
Toužíte po chuti slunné Itálie? Nechte se inspirovat mistrem italské kuchyně Emanuelem Ridim a připravte si lehké špagety, které vás přenesou přímo na břehy Středozemního moře. Jednoduchý recept plný svěžích ingrediencí, které potěší každého milovníka italské kuchyně. S minimem námahy vytvoříte vynikající jídlo jak pro všední den, tak pro romantickou večeři ve dvou.
Dáme vařit špagety dle návodu na obalu.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme celé stroužky česneku. Přidáme cherry rajčatata a restujeme, dokud nezměknou. Poté odstraníme z pánve stroužky česneku.
Do pánve přilejeme trochu vývaru (cca 1 naběračku) a chvíli restujeme. Přidáme špetku soli.
Do připravené směsi na pánvi přidáme uvařené špagety. Přilijeme zase trochu vývaru, lístky bazalky a na kousky nakrájenou mozzarellu (pár kousků si necháme na finální ozdobu). Poté přilejeme opět trochu vývaru a restujeme.
Jakmile se začne mozzarella rozpouštět, odstavíme pánev ze sporáku a můžeme podávat. Na talíři špagety dozdobíme kousky mozzarelly, lístky bazalky a sušenými rajčaty nakrájenými na kousky.
Líbil se vám recept Špagety Viva Italia podle Emanuela Ridiho? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.